Един сребърен и два бронзови медала е равносметката за

...
   Един сребърен и два бронзови медала е равносметката за
Коментари Харесай

Три медала за България от спортната Олимпиада за глухи в Бразилия

   Един сребърен и два бронзови медала е равносметката за българското присъединяване от 24-те Дефлимпикс Игри, които са еквивалент на Олимпиадата, само че при спортистите с повреден слух.

Шампионатът се организира в бразилския град Кашияс до Сул.22 състезатели в 6 типа спорт  показаха страната ни  на Игрите, които са най-престижния състезателен конгрес за глухи и се организират един път на всеки четири години по разпоредбите на Олимпийските игри.  Сребърен орден за България завоюва Панайот Димитров в битката – кл.стил до 55 кг. Бронзови оценки завоюваха Николай Христов – карате до 75 кг и Елена Узунова – мятане на копие с резултат 41.70 метра. Последната група водена от ръководителя на федерацията Николай Бозев се завърнаха в България от присъединяване на Игрите удовлетворени от представянето си в Бразилия.

Надка Начова беше на крачка от медалите, само че остана на 4-то място в седмобоя и на същата позиция в крайното класиране на 100 метра с трудности, две 5-ти места записаха Благой Поповчев – джудо, +100кг и Христо Станойчев – битка кл.стил. Волейболните национали станаха 9-ти, до момента в който малшанс попречи на смесената ни двойка в бадминтона Силвия Бозева / Людмил Гетов да създадат още по-успешно класиране и приключиха на 9-то място от 51 двойки взели присъединяване. Людмил Гетов в самостоятелната конкуренция при мъжете в бадминтона остана 17-ти от 72 съперници.

„ Винаги може и по-добре, само че персонално аз съм удовлетворен от това, което направихме на Дефлимпикс. Три медала в доста мощна конкуренция на спортисти от целия свят е достижение. Бяхме покрай нови оценки, само че по този начин е в спорта. Трябва и малко шанс в избрани моменти. Важното е, че всички си пристигнаха здрави и без травми от Бразилия. Продължаваме да работим по одобрените стратегии за развиване на спорта при глухите в цялата страна и съм сигурен, че на идващите огромни интернационалните шампионати ще имаме повече мотиви за наслади “, показа Николай Бозев- ръководител на спортната федерация на глухите спортисти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР